Viktor Orbán va efectua o vizită la Shanghai

Premierul Ungariei, Viktor Orbán, va participa la prima expoziţie internaţională a importurilor în China (China International Import Expo – CIIE), care se va desfăşura în perioada 5-10 noiembrie, la Shanghai – a informat şeful Biroului de Presă al premierului Ungariei. Viktor Orbán va lua cuvântul, luni, la şedinţa plenului Forumului Internaţional Economic şi Industrial, care va avea loc în cadrul expoziţiei, după care va vizita principalele pavilioane, împreună cu preşedintele Chinei şi cu mai mulţi şefi de delegaţii ai ţărilor participante – a adăugat Bertalan Havasi.

Potrivit planurilor, premierul ungar va avea în cursul zilei de luni o întrevedere bilaterală cu preşedintele Chinei, iar marţi premierul ungar va deschide pavilionul naţional al Ungarei şi va purta discuţii cu preşedinţii celor mai mari companii din China. Din delegaţia ungară vor mai face parte ministrul de externe, Péter Szijjártó, ministrul tehnologiei şi inovaţiei, László Palkovics, şi ministrul agriculturii, István Nagy – a menţionat Bertalan Havasi. Expoziţia internaţională a importurilor în China (CIIE) este organizată cu participarea a peste 130 de ţări şi regiuni, printre care şi Ungaria. La acest eveniment, care se va încheia pe 10 noimebrie, vor expune aproximativ 2.800 de firme, iar 12 ţări – Ungaria, Brazilia, Canada, Egipt, Germania, Indonezie, Mexic, Pakistan, Rusia, Africa de Sud, Vietnam şi Marea Britanie – se vor număra printre oaspeţii de onoare.

Organizatorii expoziţiei de la Shanghai se aşteaptă la participarea a peste 80 de mii de firme din China şi din străinătate, precum şi a 300 de mii de vizitatori din Shanghai, oraş cu o populaţie de 24 de milioane locuitori./rganciu/pvelisar

MTI – 3 noiembrie