Acordul dintre Madrid şi Bucureşti, semnat de primarii Manuela Carmena şi Gabriela Firea, prevede un schimb de experienţă şi de informaţii

Acordul dintre Madrid şi Bucureşti, semnat de primarii Manuela Carmena şi Gabriela Firea, prevede un schimb de experienţă şi de informaţii în toate domeniile care privesc dezvoltarea capitalelor. Primarul Madridului, Manuela Carmena, va face o vizită în România în 13 noiembrie, în încercarea de a gasi o soluţie pentru românii care trăiesc pe stradă în Madrid. Intenţia a fost anunţată, ieri, la semnarea acordului.
Reporter: Annamaria Damian – Primarul capitalei spaniole, Manuela Carmena, vrea, însă, să extindă cooperarea şi în problema românilor care cerşesc pe străzile capitalei. Primarul Manuela Carmena va face o vizită la Bucureşti chiar săptămâna viitoare.
Manuela Carmena: Vrem să mergem la Bucureşti şi în localităţile de unde provin acei români care se află într-o situaţie rea, aici, defavorizată. Încercăm să găsim o alternativă, să fie o cooperare cu România, să evităm situaţiile nedorite precum ocuparea pieţelor publice şi a anumitor zone din oraş.
Reporter: Primarul Bucureştiului, Gabriela Firea, crede că unul din domeniile imediate de colaborare poate fi infrastructura.
Gabriela Firea: Am văzut la Madrid ceea ce văzusem doar în filme, reportaje şi citisem în cărţi, şi anume toate pasajele subterane care legaă oraşul, care străbat oraşul şi care contribuie la fluidizarea traficului.
Reporter: Îmbunătăţirea condiţiilor de trafic, calitatea aerului, turism, cultură, toate sunt domenii din care Bucureştiul poate învăţa din experienţa Madridului./asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 7 noiembrie