Un reprezentant al Ambasadei SUA în Rusia va lua parte la reuniunea de la Moscova consacrată situaţiei din Afganistan

Un reprezentant al Ambasadei SUA în Federaţia Rusă va lua parte la reuniunea de la Moscova consacrată situaţiei din Afganistan, anunţă Departamentul de Stat al SUA.
„Referitor la participarea părţii americane, la această întâlnire, pot să afirm cu certitudine că Ambasada SUA de la Moscova, împreună cu Guvernul Afganistanului, a stabilit ca la această reuniune să participe un diplomat american din cadrul Ambasadei SUA, care să urmărească discuţiile la nivel de lucru”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Robert Palladino. Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Robert Palladino a menţionat faptul că, în opinia părţii americane, „toate statele ar trebui să contribuie la un dialog direct stabilit între reprezentanţii Guvernului Afganistanului şi mişcarea talibană pentru a pune capăt războiului”. „Am susţinut cu fermitate că niciun guvern, inclusiv Guvernul Federaţiei Ruse, nu poate înlocui Guvernul afgan în convorbirile directe cu talibanii”, a mai adăugat oficialul american.
Ministerul rus al Afacerilor Externe a anunţat că reuniunea de la Moscova, în formatul unor consultări dedicate soluţionării situaţiei din Afganistan la nivel de miniştri adjuncţi de externe, se va desfăşura la 9 noiembrie, la Moscova.
La această întrevedere au fost invitaţi reprezentanţii statelor Afganistan, India, Iran, Kazahstan, Kîrgîzstan, China, Pakistan, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan, precum şi SUA. Preşedintele Afganistanului, Ashraf Ghani, a decis să trimită la această întâlnire o delegaţie din cadrul Înaltului Consiliu al Păcii din această țară.(www.interfax.ru – 8 noiembrie)/vdraguta/denisse

RADOR (8 noiembrie)