Municipiul Iaşi desemnat Capitală a Tineretului din România, la Summitul Tinerilor din Romania de la Baia Mare

La Baia Mare s-a desfăşurat, timp de trei zile, Summitul Tinerilor din Romania, la care au participat sute de delegaţi din ţară, dar şi reprezentanţi ai forurilor europene. În cadrul Galei, desfăşurate aseară, au fost premiate cele mai reuşite şi apreciate proiecte ale tinerilor, pe diferite domenii de activitate. De asemenea, a fost desemnată şi viitoarea Capitală a Tineretului din Romania, care va prelua ştafeta de la Baia Mare. Despre ce oraş este vorba, ne spune preşedintele Consiliului Naţional al Tinerilor, Mihai Dragoş.
Mihai Dragoş: Municipiul Iaşi va purta titlul de Capitală a Tineretului din România, începând cu 2 mai 2019 până la 1 mai 2020. A fost o competiţie, în care tate oraşele finaliste – Braşov, Roman şi Ias – au dat tot ce au avut mai bun ca propuneri de proiecte, ca relaţii cu autorităţile, cu mediul privat chiar, şi sperăm ca toate oraşele finaliste să implementeze tot ceea ce şi-au propus prin candidaturile depuse.
Realizator: Tot la Gala Tineretului de aseară, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a anunţat candidatura acestui oraş la titlul de Capitală Europeană a Tineretului, în anul 2022, ne-a transmis corespondentul nostru, Adrian Marchiş./denisse

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 noiembrie