Rugby: România rămâne în al doilea eșalon valoric din Europa

Echipa națională de rugby a României a rămas în Rugby Europe Championship, a doua divizie europeană din punct de vedere valoric, după Turneul celor 6 națiuni, grație victoriei de sâmbătă, cu scorul de 36-6, din barajul jucat contra selecționatei Portugaliei.

România şi Portugalia s-au confruntat în contextul în care World Rugby a luat decizia de a descalifica naţionala noastră de la Cupa Mondială din 2019, care va fi organizată în Japonia, şi de a o penaliza cu 25 de puncte din cauza folosirii unui jucător neeligibil în partidele de calificare. Astfel, naționala României a ajuns pe ultimul loc în ierarhia Rugby Europe Championship și a fost obligată să joace barajul contra Portugaliei, reprezentativă care a câștigat Rugby Europe Trophy, respectiv al treilea eșalon valoric.

Confruntarea de la Baia Mare, consumată în fața celor 3.000 de suporteri care au umplut Arena Zimbrilor, a însemnat și ultimul meci în tricoul „stejarilor” pentru veteranul Valentin Ursache, în vârstă de 33 de ani și cu 66 de selecții la activ.

„Este o victorie frumoasă, rămâne însă dezamăgirea că nu am putut ajunge la Cupa Mondială, însă avem cinci ani ca să construim, în spate sunt jucători tineri care pot prelua ștafeta ca să ducă mai departe plăcerea și bucuria de a juca pentru țara ta, mândria de a reprezenta tricolorul. Faptul că avem atația tineri cu potențial mă încântă”, a declarat, după triumful de la Baia Mare, Valentin Ursache, potrivit Federației Române de Rugby.

„Stejarii” urmează să întâlnească Statele Unite ale Americii si Uruguay în două partide test care vor avea loc la București.

sursa foto: F.R. de Rugby

http://www.romania-actualitati.ro