România este pregătită să preia preşedinţia Consiliului Uniunii Europene – dă asigurări premierul Viorica Dăncilă

România este pregătită să preia preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, dă asigurări premierul Viorica Dăncilă. Şefa guvernului a anunţat că luna aceasta va fi prezentat public documentul final care va sta la baza mandatului ţării noastre. Viorica Dăncilă a atras totodată atenţia că orice declaraţie contradictoriepe această temă aduce prejudicii de imagine României.

Viorica Dăncilă: Cred că astfel de declaraţii nu pot face decât rău României. Cred că este un caz fără precedent într-un stat membru al Uniunii Europene şi cer tuturor forţelor politice, inclusiv preşedintelui României, domnului Iohannis, să se abţină de la astfel de declaraţii pentru că România are nevoie de consens, România are nevoie de unitate şi are nevoie de buni români care să se gândească în primul rând la propria ţară şi mai puţin la interesele personale.

Declaraţia a fost făcută, astăzi, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD, în care au fost votate propunerile avansate de premier pentru două dintre portofoliile din cabinetul său: la educaţie Ecaterina Andronescu, iar la afaceri europene George Ciamba, în prezent secretar de stat în Ministerul de Externe./roprea/pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 13 noiembrie