Teatrul Țăndărică – Festivalul Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ImPuls

Între 19 și 28 noiembrie, spectacole de animație și arte vizuale din toată lumea își dau întâlnire cu publicul român la Teatrul Țăndărică, în cadrul Festivalului Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ImPuls.

  • Festivalul Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ImPuls, aflat la ediția a XIV-a, se adresează tuturor vârstelor și aduce în atenția publicului român diferite stiluri ale teatrului contemporan de animație și ale teatrului vizual din lume 
  • Peste 70 de evenimente, 13 țări participante, spectacole de animație, ateliere și workshop-uri interactive, lansări de carte precum și Tabără Urbană Țăndărică la Muzeul Național de Artă Contemporană pe 21 noiembrie – toate fac parte din programul Festivalului  Pliant FESTIVAL IMPULS 2018_program

Festivalul Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ImPuls este organizat de Primăria Municipiului București prin Teatrul de Animație Țăndărică, în parteneriat cu UNIMA România și ASSITEJ România, în perioada 19-28 noiembrie 2018.

ImPuls, cel mai important festival de teatru de animație din România, aduce publicului spectacor peste 70 de evenimente din China, Chile, Rusia, Spania, Marea Britanie, Italia, Letonia, Japonia, Africa de Sud, SUA, Danemarca, Suedia și România, extrem de diferite stilistic, în care se combină ingenios, tehnici contemporane și inovatoare în materie de teatru vizual și de animație.

În cadrul acestei ediții va avea loc conferința internațională intitulată “Importanța majoră a animației: valori esenţiale în şi dincolo de teatrul contemporan pentru copii”, eveniment co-organizat în premieră de trei dintre cele mai prestigioase asociații profesionale ale lumii teatrale: Asociația Internațională a Criticilor de Teatru (AICT), Asociația Internațională a Teatrului pentru Copii şi Tineri (ASSITEJ) şi Uniunea Internațională a Marionetelor (UNIMA). În zilele de 23 şi 24 noiembrie, specialişti din ţară şi din străinătate vor dezbate din perspectivă critică teme de actualitate ale teatrului de animaţie, într-o serie de prezentări şi dezbateri moderate de Octavian Saiu, profesor,  cercetător și critic de teatru.

Un program bogat, cu multe evenimente inedite, spectacole pentru copii și pentru adulți, conferințe, lansări de carte, întâlniri între creatorii și consumatorii de teatru și, după cum spune Domnul Călin Mocanu, directorul Teatrului Țăndărică: ”În mod cert un festival este o oportunitate a comunicării, o platformă de colaborare și dialog. Asta am și convenit cu colegii mei la întâlnirile pe care le-am avut. Comunicarea între noi, teatrele și instituțiile din artele animației și vizuale, parteneriate care să aducă împreună energii artistice, culturale și schimburi de experiență la modul concret: regizori și scenografi care să lucreze împreună, două sau mai multe teatre care colaborează pentru un singur proiect. Arta contemporană are nevoie de comunicare și expunere internațională, dialog, schimburi de experiență,  posibilitatea de a fi selectați în festivaluri.”

ImPuls este un festival concurs profesional, dedicat publicului din toate categoriile de vârstă, unde sunt consolidate și promovate tendințele contemporane ale teatrului vizual și de animație din țară și din străinătate. În cadrul festivalului participă personalități marcante, de talie mondială, care conferențiază despre ultimele tehnici și cercetări în animație și își prezintă spre exemplificare propriile proiecte. Alături de sfera internațională, participarea națională este de asemenea una consistentă, fiind selectate cele mai bune producții din stagiunea curentă ale teatrelor de profil din România. Festivalul este o platformă ce generează schimburi culturale, comunicare între artiști și instituții de specialitate, parteneriate și oportunitatea unor coproducții naționale, internaționale și intercontinentale.

(Teatrul de Animație Țăndărică – 14 noiembrie 2018)

Website: www.teatrultandarica.ro

Facebook: www.facebook.com/teatrultandarica

Telefon: 021.316.30.03