Mii de români au trecut până acum pragul Târgului de carte Gaudeamus – Carte de învăţătură

Mii de români au trecut, şi ieri, pragul Târgului de carte Gaudeamus – Carte de învăţătură, organizat de Radio România, la Pavilionul Central Romexpo, din capitală. Această ediţie, a 25-a, este dedicată Centenarului Marii Uniri şi împlinirii a 90 de ani de existenţă a postului public de radio. În cadrul unei mese rotunde, coordonatorul lucrării „Istoria jurnalismului din România”, Marian Petcu, a spus că Radioul Public este una dintre cele mai mari instituţii culturale şi că îl vede bine aşezat pe oferta de media şi în următoarea sută de ani:
Marian Petcu: Nu va dispărea chiar în era internetului. În legătură cu evoluţia Radioului, dacă este să intervenim undeva, nu trebuie să intervenim atât la meniu, cât mai ales la tehnologii, ca să maximizăm şansele ca şi tinerii să aibă acces la oferta Radioului Public. Eu sunt optimist în ceea ce priveşte viitorul Radioului şi nu aş fi aşa de îngrijorat. Există o populaţie fidelă Radioului, şi eu am în fiecare cameră câte un radio, şi de dimineaţă până seara aproape ascultăm Radioul Public, nu altceva.
Realizator: A consemnat reporterul nostru, Izabela Aivăncesei. Târgul Internaţional Gaudeamus poate fi vizitat până duminică./avladucu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  – 16 noiembrie