Târgul de Turism al României continuă la Complexul Romexpo din Capitală

Târgul de Turism al României continuă astăzi, la Complexul Romexpo din Capitală. Vizitatorii au posibilitatea de a cumpăra pachete de vacanţă chiar şi la jumătate de preţ, iar ofertele acoperă toate gusturile. În plus, tot mai mulţi furnizori de servicii turistice acceptă tichetele de vacanţă oferite, de Guvern, bugetarilor. Reporterul nostru, Florentina Varga, relatează:
Reporter: Valoarea tichetelor de vacanţă emise în primele nouă luni ale anului a ajuns la 230 de milioane de euro, o sumă de opt ori mai mare faţă de cea de anul trecut, determinând multe unităţi de cazare care lucrau la negru să ceară autorizarea unităţilor – explică Bogdan Trif, ministrul turismului.
Bogdan Trif: Raportat la 2017, avem o creştere cu 10% a cererii de acordare a autorizaţiilor pentru spaţiile de cazare. În judeţul Maramureş, doar în luna mai a anului 2018 am avut o creştere cu 600% a numărului de cereri de autorizare pentru spaţiile de cazare raportat la luna mai a anului 2017.
Reporter: Şi pensiunile din ANTRECA (Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural din România) primesc vouchere de vacanţă.
Mariana Stoian, preşedintele asociaţiei: Toate pensiunile omologate teoretic pot primi vouchere de vacanţă, majoritatea dintre ele, nu în totalitate, au deja încheiate contracte şi pot să vă spun cu bucurie că multe dintre ele au primit oaspeţi şi s-au bucurat să vadă că a crescut gradul de ocupare cam între 10 şi 20%, în funcţie de zone, nordul Olteniei, Carpaţii de Curbură, Apuseni, a crescut gradul de ocupare chiar cu 20%./avladucu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  – 16 noiembrie