Ultima zi a celei de-a 25-a ediţii a Târgului Internaţional Gaudeamus – Radio România

Astăzi este ultima zi a celei de-a 25-a ediţii a Târgului Internaţional Gaudeamus – Radio România. Până diseară, la ora 20:00, evenimentele vor continua, la Pavilionul Central Romexpo, din Capitală, cu dezbateri, lansări de carte şi momente de lectură. De asemenea, de la ora 14:00, vor fi decernate premiile acestei ediţii a Târgului Gaudeamus. Reporterul RRA Felicia Mocanu a stat de vorbă cu unii dintre expozanţi, care s-au declarat multumiţi de numărul mare de vizitatori:
Reporter: Felicia Mocanu – Ca expozanţi, aţi tras deja primele concluzii. Ce au cerut, cel mai mult vizitatorii?
Alexandra Florescu: Sunt Alexandra Florescu, de la Editura Nemira. Ne-am bucurat de un public consistent. S-au căutat cărţi de pus sub brad, cărţi de dragoste, romane de aventuri pentru cei mari.
Reporter: Şi o serie de noutăţi aţi avut şi în acest an.
Alexandra Florescu: Cred că cea mai importantă noutate a fost Steven King – „Frumoasele adormite”. Apoi am mai avut „O zi de decembrie” care este un romance perfect.
Reporter: Devine publicul mai exigent, de la an la an?
Alexandra Florescu: Da, asta cu siguranţă, da. De asta, mi se pare că nu se mai uită atât de mult la reduceri, cât dacă sunt cărţi despre care au auzit deja, care s-au tradus repede, autori români pe care îi cunosc.
Costel Postolache: Sunt Costel Postolache, directorul Editurii Integral.
Reporter: Vă pregătiţi de noi lansări?
Costel Postolache: De obicei, duminica, noi facem ziua copiilor şi întotdeauna avem cărţi de lansat şi unul dintre ei este scriitorul Stelian Ţurlea care a ajuns acum cu colecţia Basm 21 la al şaptelea volum.
Realizator: Actuala ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus este dedicată Centenarului Marii Uniri şi împlinirii a 90 de ani de existenţă a postului public de radio./lalexandrescu/sdm2

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (18 noiembrie)