Comitetul Executiv al PSD a decis prin vot să solicite celor doi miniştri, Paul Stănescu şi Lucian Şova, să-şi depună demisiile de onoare

Comitetul Executiv al PSD a votat astăzi alte două numiri în cabinetul Dăncilă, după ce preşedintele Klaus Iohannis a respins ieri nominalizările făcute la transporturi şi dezvoltare. Alina Stănuţă a urmărit declaraţiile făcute de liderii PSD după şedinţa conducerii partidului şi vine acum în direct cu mai multe informaţii. Bună seara Alina!
Reporter: Alina Stănuţă – Bună seara! Un vot în unanimitate în Comitetul Executiv al PSD pentru cele două noi nominalizări: Lia Olguţa Vasilescu pentru funcţia de vicepremier şi la Ministerul Dezvoltării şi Mircea Drăghici pentru funcţia de ministru la Transporturi. Premierul Viorica Dăncilă a vorbit despre faptul că cei doi au experienţă şi sunt calificaţi pentru a ocupa aceste funcţii.
Viorica Dăncilă: Consider că Olguţa Vasilescu este calificată să ocupe mai multe portofolii, bineînţeles nu în acelaşi timp. Am văzut că în cadrul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale a adus plus-valoare, să ne gândim numai la legea salarizării sau legea pensiilor. Am propus-o pentru Ministerul Transporturilor tocmai pentru că am văzut că este foarte implicată. De ce acum la Dezvoltare Regională şi Administraţie Publică? Dacă nici un fost primar nu este calificat pentru acest post, mă întreb retoric cine atunci este calificat să ocupe acest post în cadrul Guvernului României?
Reporter: Comitetul Executiv din această seară a decis prin vot să solicite celor doi miniştri, Paul Stănescu şi Lucian Şova, să-şi depună demisiile de onoare. Întrebat de jurnalişti ce se va întâmpla în cazul în care preşedintele Klaus Iohannis refuză din nou cele două propuneri, adică Lia Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici, liderul PSD Liviu Dragnea spunea că social-democraţii au cel puţin încă două planuri de rezervă.
Liviu Dragnea: În cazul în care refuză, o să acţionăm constituţional. Dar dacă se va întâmpla asta, o să ne sfătuim, aşa am convenit. În cazul în care preşedintele va sări iar cu picioarele pe Constituţie, o să întâlnim şi o să stabilim ce facem. Să ajungem în situaţia respectivă, repet, situaţie nedorită de noi. În situaţia din România, tot timpul avem cel puţin încă două planuri.
Reporter: Şi premierul Viorica Dăncilă speră ca propunerile trimise deja la Cotroceni să fie acceptate de preşedintele Klaus Iohannis./cpodea/gpodea

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 21 noiembrie)