Ministrul de interne, Carmen Dan, a primit vizita comisarului european pentru migraţie, afaceri interne şi cetăţenie, Dimitris Avramopoulos

Ministrul de interne, Carmen Dan, a primit, în această dimineaţă, vizita comisarului european pentru migraţie, afaceri interne şi cetăţenie, Dimitris Avramopoulos. Cei doi au discutat despre priorităţile migraţiei şi afacerilor interne în contextul pregătirilor privind preluarea de către ţara noastră a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, de la 1 ianuarie. La finalul întâlnirii a avut loc o conferinţă de presă comună, despre care are detalii reporterul RRA Cătălin Radu.

Reporter: Ministrul Carmen Dan a spus că împreună au trecut în revistă mai multe probleme importante pentru agenda europeană, printre care situația migrației, protecția frontierelor externe, dar și sistemul european de azil. Carmen Dan a precizat cât de importantă este protecția frontierelor.

Carmen Dan: Referitor la situația frontierelor externe, care, în opinia noastră, reprezintă una dintre cele mai importante garanții pentru securitatea Uniunii, am subliniat faptul că avem în atenție un dosar extrem de important, respectiv revizuirea regulamentului privind Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă, cu privire la care intenționăm să facilităm continuarea discuțiilor.

Reporter: Comisarul european Dimitris Avramopoulos a precizat că primele două domenii de interes sunt problema migrației și a securității.

Dimitris Avramopoulos: În ultimii patru ani am realizat progrese semnificative în constituirea unei politici europene privind migrația, care să corepsundă necesităților. În acest moment, este necesar pentru noi să ajungem la un acord cu privire la ultimele demersuri, în așa fel încât să asigurăm o solidaritate completă la nivelul statelor membre, cu privire la migrație și la protejarea mai bună a frontierelor externe ale Europei.

Reporter: Înaltul oficial european responsabil pentru migrație, afaceri interne și cetățenie a precizat în încheiere că și-a declarat de mult sprijinul pentru ca țara noastră să facă parte din Spaţiul Schengen, încă de când a fost numit comisar european./asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 22 noiembrie