Muzeul Naţional Cotroceni, deschis publicului de Ziua Naţională a României

În ziua celebrării unui secol de la Unirea tuturor românilor între graniţele unui singur stat, Muzeul Naţional Cotroceni vă invită să sărbătoriţi Ziua Naţională a României printr-o remarcabilă incursiune în istoria locului în care Regele Ferdinand a semnat “Proclamaţia către ţară”, prin care se afirma idealul naţional – unirea Transilvaniei şi Bucovinei cu România.

Pe lângă povestea impresionantă a ansamblului Cotroceni, vizitatorii vor avea ocazia să fie martorii unei expoziţii eveniment – „Marea Unirea. De la victoria în Primul Război Mondial la Încoronarea Suveranilor României Mari”, pe care MNC a prezentat-o, pe parcursul anului 2018, la Roma, Baku, Istanbul, Vilnius, Riga şi Chişinău.

În intervalul orar 11.00-15.00, publicul va avea prilejul să afle cele mai interesante informaţii despre expoziţie chiar de la specialiştii Muzelui Naţional Cotroceni, cei care au conceput acest proiect.

Copiii cu vârstă de până în 14 ani beneficiază de intrare gratuită.

Muzeul poate fi vizitat între orele 9.30 – 15.30 (ora de intrare a ultimului grup de vizitatori).

Programările pentru tur se pot face telefonic – la numărul 021-317.31.07 şi online pe pagina www.muzeulcotroceni.ro, cu cel puţin 48 de ore înainte. Accesul se face în baza actului de identitate

Menţionăm că Muzeul Naţionat Cotroceni va fi deschis şi în data de 30 noiembrie 2018.

RADOR (23 noiembrie)