Echipa României concurează pentru Premiul Publicului la olimpiada caselor solare

Competiția Solar Decathlon se apropie de sfârşit şi cu sprijinul tuturor românilor, echipa EFdeN, reprezentanta României, poate câştiga la categoria Votul Publicului. Votul este deschis până pe 28 noiembrie, ora 10.00, la link-ul: https://goo.gl/bZRUQF.

Încă de la începutul competiției, echipa României a urcat pe podiumul Solar Decathlon Middle East pentru premiul I la proba de comunicare, premiul II la proba de inginerie și construcție și premiul III la proba de sustenabilitate.

În doar 14 zile, echipa EFdeN, formată din 33 de studenți de la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu, Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, Universitatea Bucureşti şi Politehnica Bucureşti, a asamblat prototipul EFdeN Signature în Dubai, fiind printre primele echipe care au finalizat casa, în etapa premergătoare competiţiei şi clasându-se în topul provizoriu printre primele echipe.

România concurează alături de alte 14 echipe din 11 ţări şi 4 continente, printre care se numără Olanda, SUA, Australia şi ţări din Estul Mijlociu. Acesta se bazează pe 10 probe, 6 fiind jurizate, iar 4 monitorizate prin masurarea performanţei prototipului pe parcursul a 10 zile.

EFdeN este cel mai important ONG din România care dezvoltă locuințe solare cu scop educațional și de cercetare, alături de produse sustenabile și module educaționale atât pentru studenți, specialiști, cât și pentru publicul larg. Proiectul de voluntariat funcționează pe bază de parteneriate strategice și sponsorizări. Membrii echipei sunt studenți ai Universității Tehnice de Construcții București, Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, Universitatea Politehnică București și Universitatea București. Mai multe informaţii despre proiect puteţi găsi pe website-ul www.efden.org şi pe paginile de social media EFdeN, Facebook şi Instagram.

RADOR – 27 noiembrie