Ziua Naţională a României a fost celebrată şi la Sfântu Gheorghe, în judeţul Covasna

Ziua Naţională a României a fost celebrată, ieri, şi la Sfântu Gheorghe, în judeţul Covasna. Sute de oameni au venit în Piaţa Mihai Viteazul pentru a vedea defilarea militarilor, dar şi demonstraţia avioanelor de la Aeroclubului „Iosif Silimon” din Braşov.

Reporter: Oana Negrea – Municipiul Sfântu Gheorghe a fost împodobit cu zeci de steaguri tricolore în cinstea Zilei Naţionale a României, iar centrul oraşului a răsunat de cântece patriotice. În faţa sutelor de oameni prezenţi la manifestări, prefectul Sebastian Cucu a dat citire unui mesaj de unitate şi solidaritate naţională transmis de o sută de români din judeţul Covasna, care, în urmă cu cinci zile, au plecat într-un marş cu căruţele către Alba Iulia, urmând traseul pacurs de străbunii lro în urmă cu 100 de ani.

În aplauzele mulţimii, structurile subordonate MAI au defilat prin faţa statuii voievodului Mihai Viteazul, iar la finalul manifestării, mai multe avioane ale aeroclubului din Braşov au survolat piaţa în care mulţimea s-a prins într-o tradiţională Horă a Unirii. Autorităţile locale şi judeţene nu au participat nici în acest an la manifestările dedicate Zilei Naţionale a României. Seara s-a încheiat cu o defilare cu torţe a militarilor Garnizoanei Sfântu Gheorghe pe străzile oraşului, iar de la ora 21, în Piaţa Libertăţii au fost înălţate spre cer, în mod simbolic, 100 de lampioane.

Seara s-a încheiat cu o defilare cu torţe a militarilor Garnizoanei Sfântu Gheorghe pe străzile oraşului, iar de la ora 21,00 în Piaţa Libertăţii au fost înălţate spre cer, în mod simbolic, o sută de lampioane./lbadiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 2 decembrie