Piaţa Leul Ierusalimului şi sculptura cu acelaşi nume au fost inaugurate la Bucureşti

Piaţa Leul Ierusalimului şi sculptura cu acelaşi nume au fost inaugurate astăzi la Bucureşti. Sculptura a fost donată în semn de prietenie de municipalitatea Ierusalimului Primăriei Municipiului Bucureşti. Consulul onorific al României în Israel, Herman Bercovici.
Herman Bercovici: Leul este puterea, adică este o sculptură care reprezintă simbolul evreilor de 3000 de ani. Acest leu este aici simbolul Israelului, dar şi simbolul prieteniei între Israel şi România. Pentru noi, evrei, români, care oricum în Israel este foarte important acest simbol, adică prietenia între România şi Israel pentru noi este extraordinar de importantă şi facem orice ca să întărim această prietenie. Mulţi oameni în Israel iubesc extraordinar România şi prietenia asta între Israel şi România este foarte importantă pentru noi.
Realizator: Prezentă la ceremonie, Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a declarat.
Gabriela Firea: Este vorba despre un principiu, pe care eu l-am moştenit şi îl voi transmite şi fiilor şi fiilor fiilor mei, acela de a ne respecta relaţiile tradiţionale cu ţările prietene, de a-i respecta pe eroii neamului nostru, de a prezerva cultura patrimoniului naţional şi de a încerca prin posibilităţile noastre să cultivăm cât mai multe relaţii, nu doar simbolice, cu toate ţările prietene, cu toate popoarele prietene, cu care avem legături vizibile şi invizibile, sufleteşti şi diplomatice, şi să contribuim fecare în parte nu doar la menţinerea, ci şi la aprofundarea acestor relaţii extraodinare./roprea/atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 3 decembrie