PNL susţine că ar fi reuşit să introducă o cerere de revocare a conducerii Camerei Deputaţilor

PNL susţine că ar fi reuşit astăzi cu sprijinul USR şi al PMP să introducă pe ordinea de zi a plenului o cerere de revocare a preşedintelui şi vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea şi Florin Iordache. Deputaţii PSD şi ALDE au considerat că votul a fost dat cu încălcarea regulamentului care prevede că doar liderul deputaţilor PSD ar fi putut cere revocarea conducerii Camerei. Redactorul nostru Cătălin Purcaru, cu mai multe informaţii:
Reporter: Opoziţia consideră că a obţinut o victorie prin introducerea pe ordinea de zi a cererilor de revocare din funcţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi a vicepreşedintelui Florin Iordache. Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, susţine că cei doi au încălcat prevederile constituţionale, iar demersul partidelor din opoziţie respectă regulamentul.
Raluca Turcan: Toată opoziţia manifestată de cel pe care l-a desemnat Liviu Dragnea să captureze Camera Deputaţilor, adică Florin Iordache, a fost făcută încălcând regulamentul, refuzând într-un mod total ilegal să accepte manifestarea opoziţiei în spiritul legii.
Reporter: Declaraţia Ralucăi Turcan vine după ce în plen deputatul PNL Gabriel Pirtea a încercat preluarea conducerii şedinţei, timp în care a şi supus la vot introducerea pe ordinea de zi a solicitărilor liberalilor. Social democratul Florin Iordache susţine însă că demersul opoziţiei şi votul dat nu au respectat regulamentul. El a explicat că solicitarea de revocare se poate face doar de liderul grupului parlamentar din care face parte preşedintele Camerei Deputaţilor:
Florin Iordache: Colegii din opoziţie aşa au făcut ca o şedinţă de partid între cele trei grupări parlamentare, au adoptat ei ridicolul, un simulacru de hotărâre cu nu ştiu câte zeci de voturi pentru, iar când am solicitat să facem un vot şi-au scos cartelele şi au plecat.
Reporter: Partidele din opoziţie nu renunţă însă şi anunţă că cererile de revocare vor fi supuse votului în următoarea şedinţă de plen./apuscasu/gpodea

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 5 decembrie)