RFI: Raluca Prună: Amnistia şi graţierea bântuie PSD-ul

Ar fi greşit din start să fie adoptate amnistia şi graţierea în acest moment politic, declară la RFI fostul ministru tehnocrat al Justiţiei, Raluca Prună.

În opinia Ralucăi Prună, „aceasta este o temă care bântuie PSD-ul. O să aduc aminte de ceva ce am trăit eu în mandatul meu, cred că eram în prima săptămână de mandat, în decembrie 2015 şi Avocatul Poporului şi-a prezentat la Palatul Parlamentului raportul anual şi acolo deja în acel raport se pleda pentru un act din acesta de clemenţă, de graţiere şi de amnistie. La masă era domnul Iordache, care era la acel moment deputat şi care asta şi spunea, o să încercăm să vorbim cu doamna ministru, să promovăm un asemenea act. Bun, eu am respins de atunci din start ideea că un asemenea act s-ar putea da în mandatul meu. Aceasta este o temă recurentă pentru guvernarea ALDE-PSD. Au încercat cu OUG 13 anul trecut, n-au reuşit şi de atunci au devenit un pic mai subtili”.

Fostul ministru tehnocrat al Justiţiei consideră că „graţierea şi amnistia n-ar trebui date prin Ordonanţă de Urgenţă, ele trebuie întotdeauna să fie însoţite de un studiu de impact asupra societăţii şi să fie justificate, ce anume justifică un asemenea act de clemenţă, aşteaptă societatea acest lucru? (…) Eu cred că la acest moment politic ar fi greşit din start (să fie adoptate amnistia şi graţierea-n.r.), nici nu ar trebui să se vorbească despre acest lucru”.

Articol de Cosmin Ruscior

https://www.rfi.ro/politica-107724-raluca-pruna-amnistie-gratiere-psd

RADIO FRANCE INTERNATIONALE (Franţa) – 4 decembrie