Eveniment Editura Casa Radio: Radu Beligan, 100 de ani de la naştere

Pe 14 decembrie se împlinesc 100 de ani de la naşterea marelui actor Radu Beligan (1918-2016). Cu această ocazie, Editura Casa Radio vă invită la un eveniment special: lansarea unui nou audiobook pe data de 12 decembrie. Este vorba despre o nouă apariţie în Colecţia Fonoteca de Aur, seria Spectacolul poeziei, o micro-istorie ce conţine câteva momente din poezia românească, un itinerar semnat sonor de Radu Beligan:Moment poetic. Pagini alese de poezie românească rostite la Radio între 1961 şi 1988. Un audiobook care celebrează vocea marelui artist.

Audiobook-ul, care se deschide cu Anton Pann şi continuă cu Grigore Alexandrescu, Vasile Alecsandri, Şt. O. Iosif, George Topîrceanu, Ion Minulescu şi Mihai Codreanu, va fi lansat în cadrul unui eveniment dedicat marelui actor, Radu Beligan, om de carte, ce va avea loc la Muzeul Naţional al Literaturii Române (Str. Nicolae Creţulescu nr. 8, Bucureşti), miercuri, 12 decembrie, orele 18:00. Despre această nouă apariţie aniversară, va vorbi Costin Tuchilă, realizator Teatru Radiofonic, Radio România.

„Datorez enorm în cariera mea Teatrului Radiofonic. Teatrul acesta înfiinţat de marele meu prieten Victor Ion Popa m-a ajutat să înţeleg cât se poate mai bine cum trebuie interpretat un rol, pentru că aici, în acest teatru unde nu vezi personajele, nu vezi decorul, nu vezi costumaţia, nu vezi nimic, vorba, cuvântul trebuie să exprime tot. Şi importanţa cuvântului şi infinita varietate pe care ţi le oferă spusul la microfon este un lucru nepreţuit pentru felul de a învăţa această meserie pas cu pas…” – fragment din O mărturie: Radu Beligan despre teatrul radiofonic, confesiune a actorului difuzată în februarie 2009, cu ocazia împlinirii a 80 de ani de teatru radiofonic în România.

Detalii pe www.edituracasaradio.roLa Editura Casa Radio marile voci dau cortina la o parte!