Atac cu bombă la sediul televiziunii elene Skai TV

La Atena este în curs o anchetă a autorităţilor, după ce sediul unei televiziuni private a fost grav avariate azi-nopate de o explozie. Cu mai multe informaţii, corspondentul RRA în Grecia Michaela Lambrinidou:

Reporter: Un dispozitiv a explodat în jurul orei 2:37, în cursul nopţii, în apropierea sediului Skai TV, din cartierul Faliro. Explozia a fost foarte puternică şi a provocat mari pagube materiale. Ferestrele clădirii, cu şase etaje, au fost sparte şi clădirea a fost avariată pe dinăuntru. În posesia serviciilor antitero se află rămăşiţele dispozitivului exploziv care a fost detonat în cursul nopţii, iar autorităţile estimează că au fost folosite peste cinci kilograme de material exploziv. Totodată, autorităţile estimează că este vorba despre o lovitură profesională ce a fost organizată în amănunt. De la camerele de luat vederi din preajma clădirii s-a constatat că două persoane sunt autorii atacului.

Primele indicii arată că mişcările lor au fost bine organizate de profesionişti cu mai multe zile înainte. O persoană necunoscută a avertizat în cursul nopţii că urma să aibă loc o explozie, cu circa 45 de minute înainte detonării, telefonând la postul de televiziune Antena 1 fără să-şi ascundă numărul de pe telefon. Metoda folosită arată că organizaţia militanţilor populari OLA ar fi autorii acestui atac. Poliţia a blocat circulaţia în faţa instalaţiilor Skai, iar ministrul pentru protectia cetăţenilor, Olga Gerovassili, s-a deplasat la faţa locului pentru a primi primele informaţii, declârand că această lovitură rănese democraţia. Întreaga lume politică a condamnat fără echivoc atacul terorist de la Faliro./lazard/fcostea

RADIO ROMANIA ACTUALITĂŢI – 17 decembrie