Moţiunea de cenzură a opoziţiei va fi citită în Parlament

Moţiunea de cenzură a opoziţiei va fi citită, astăzi, în Parlament, urmând să fie dezbătută şi votată joi. Documentul a fost iniţiat şi semnat de 163 de parlamentari de la PNL, USR, PMP şi neafiliaţi de la Pro România. Pentru ca guvernul să fie demis este însă nevoie de 233 de voturi.

Reporter: Alina Bordeiaşu – Moţiunea de cenzură se intitulează „Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, ruşinea României!”. Semnatarii documentului susţin că actualul executiv nu este capabil să guverneze, iar remanierile succesive au demonstrat că actuala coaliţie nu are oameni pregătiţi. PNL, USR şi PMP atrag atenţia că în timpul guvernării PSD – ALDE, inflaţia a ajuns la 5%, nivelul de trai a scăzut, iar tinerii pleacă în număr mare din ţară. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a făcut un apel către parlamentari să voteze această moţiune de cenzură.

Ludovic Orban: Nu avem la dispoziţie decât argumente: bunul simţ, prezentarea realităţilor, apelul la dragostea faţă de ţară, apelul la responsabilitate faţă de cetăţeanul care i-a trimis în Parlament.

Reporter: Premierul Viorica Dăncilă spunea că nu are nicio emoţie cu privire la moţiunea de cenzură, pentru că are încredere în susţinerea coaliţiei majoritare.

Viorica Dăncilă: Depunerea moţiunii este un act de care opoziţia poate să uzeze, este dreptul lor, este un drept legitim şi asta şi fac. Dar să nu uităm că această moţiune se depune cu două săptămâni înainte de preluarea preşedinţiei, ceea ce dă un semnal, care nu cred că ne face bine.

Reporter: Opoziţia a anunţat că poartă negocieri până în ziua votului şi aşteaptă ca şi UDMR să se alăture acestui demers. Preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, spunea că guvernul are susţinere în Parlament, iar coaliţia are majoritate şi fără voturile UDMR./ilixandru/fcostea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 17 decembrie