Probleme pe drumuri şi pe calea ferată din cauza ninsorilor

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române anunţă că în continuare sunt probleme pe drumuri şi pe calea ferată din cauza ninsorilor.

Reporter: Alex Lancuzov – Se merge foarte greu pe DN7 Valea Oltului. Ninge în judeţele Vâlcea şi Sibiu, s-a depus strat de zăpadă pe carosabil; circulaţie în condiţii de iarnă. Au fost restricţii temporare după ce mai mulţi arbori s-au rupt şi au căzut pe carosabil. O altă problemă se referă la autovehiculele neechipate corespunzător de iarnă, pentru că vorbim şi de foarte multe autotrenuri în trafic internaţional, nu doar intern. Nu sunt semnalate probleme majore pe segmentul Deduleşti – Dealul Negru, de pe DN7. Avem însă o restricţie temporară la Cotmeana, în Argeş, a căzut un arbore, doborât de vânt. Atenţie la indicatoarele rutiere, mai ales cele care semnalizează tronsoanele cu depăşire interzisă şi virajele periculoase! Evident, marcajele de pe carosabil nu se mai văd! Nu avem o estimare pentru ridicarea restricţiei de trafic greu de pe DN66, Defileul Jiului. Circulaţie în condiţii de iarnă, cu strat subţire de zăpadă pe DN 1A, Văleni – Cheia – Săcele.

Este ceaţă pe şoselele din mai multe judeţe: Buzău, Bihor, Maramureş sau Suceava. Atenţionare de polei pentru judeţul Vrancea. În Bucureşti, circulaţie foarte aglomerată pe arterele principale, numeroase intersecţii principale cu semafoare defecte: Drumul Taberei cu Braşov, Ghencea cu Braşov, Chitilei cu Bucureştii Noi, Panduri cu Bagdasar. În sectorul 2 al Capitalei, pe şoseaua Petricani, la intersecţia cu A3 şi Fabrica de Glucoză, de unde transmit acum, este coadă foarte mare pe şoseaua Petricani, pe sensul dinspre Doamna Ghica, către Pipera. Semaforul de aici ţine aproximativ un minut şi jumătate pe roşu, este Poliţie la dirijare, pentru că se avansează destul de greu pe Fabrica de Glucoză.

Pe calea ferată nu sunt linii închise, dar trenurile înregistrează întârzieri. Avem o circulaţie feroviară adaptată la condiţiile meteo. În Gara de Nord din Bucureşti, o garnitură care vine de la Timişoara are deja o oră şi jumătate întârziere. Un alt tren care vine de la Târgu-Jiu, aproximativ o oră întârziere./ilixandru/pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 17 decembrie