Căderile abundente de zăpadă continuă să facă probleme în judeţele din vestul ţării

Căderile abundente de zăpadă continuă să facă probleme. Trenul care trebuia să sosească de la Viena în Gara de Nord din Bucureşti are o întîrziere de peste 2 ore, iar în judeţele din vestul ţării există încă foarte multe localităţi fără energie electrică. Cristina Grecu a sintetizat informaţiile primite de la corespondenţii RRA.

Reporter: În judeţul Hunedoara nu au energie electrică nici acum peste 3800 de abonaţi, după ce ninsorile puternice care au căzut în zonă au afectat liniile de medie tensiune. În această după-amiază erau afectate 16 localităţi, cele mai multe din partea de nord a judeţului, iar în multe oamenii stau de mai bine de 48 de ore fără curent electric. Traficul feroviar pe relaţia Petroşani – Craiova este în continuare oprit după ce linia de contact s-a rupt în dreptul staţiei Livezeni.

În judeţul Timiş sunt închise şi mâine 31 de şcoli, cele mai multe din est, în localităţi precum Tomeşti, Pietroasa sau Mănăştur. Ultimul bilanţ de la Electrica Banat arată că sunt încă nealimentate cu curent electric parţial 44 de localităţi. La Slatina ninge continuu de peste 48 de ore, iar autorităţile se luptă cu nămeţii. În oraş s-a acţionat cu peste 60 de tone de sare şi nisip, iar 110 oameni de la Dezvoltare Urbană acţionează pe trotuare şi în zona şcolilor strângând zăpada cu lopeţile./lbadiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 18 decembrie