Preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut premierului Viorica Dăncilă, într-o scrisoare, ca pe ordinea de zi a următoarei şedinţe de guvern să fie inclusă şi protejarea drepturilor românilor din Marea Britanie. Totodată, el şi-a anunţat intenţia de a participa la reuniunile executivului. Şefa Cabinetului a răspuns că îi va adresa invitaţia dacă, potrivit prevederilor constituţionale, va considera că participarea sa este necesară. Klaus Iohannis a vorbit despre prezenţa la şedinţele de guvern şi ieri, la Viena, unde a participat la Forumul Europa – Africa.
Klaus Iohannis: Cred că trebuie să vedem lucrurile un pic în perspectivă. Ne pregătim pentru preşedinţie şi, chiar dacă suntem pregătiţi, lucrurile nu vor fi absolut deloc simple. Pe de altă parte, am constatat din partea doamnei premier o dorinţă de colaborare, ca să zic aşa. În repetate rânduri, m-a invitat să colaborăm. Iată că voi colabora, voi merge la şedinţele de guvern.
Realizator: Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit şi despre faptul că nu a abandonat ideea unui referendum privind Justiţia şi a subliniat că o ordonanţă de amnistie şi graţiere ar reprezenta o eroare foarte gravă pentru România. La Forumul la nivel înalt de la Viena, şeful statului a subliniat că România va continua să promoveze acţiuni consecvente pentru susţinerea Alianţei Europa – Africa şi a anunţat oferirea de burse de studii pentru tinerii africani./rduinu/schelaru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (19 decembrie)