MAE și UNICEF în România lansează proiectul “Ambasador Junior la Uniunea Europeană”

 Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin ministrul delegat pentru afaceri europene, și UNICEF în România lansează proiectul „Ambasador Junior la Uniunea Europeană”, dedicat copiilor și adolescenților. Programul, organizat în marja Președinției României la Consiliul UE, în primul semestru din 2019, reprezintă o premieră la nivelul Uniunii Europene.

 Proiectul „Ambasador Junior la Uniunea Europeană” este o oportunitate de promovare a participării copiilor la nivel european, prin proiecte și mesaje, și de acomodare cu instituțiile europene, cu rolul acestora și cu procesul decizional.

 Apelul la candidatură este deschis tuturor copiilor și adolescenților cu vârste cuprinse între 10 și 17 ani, pasionați de drepturile copilului și de promovarea unei Europe mai incluzive, de vorbitul în public și de scris, cu foarte bune abilități de comunicare în limba engleză sau franceză.

În cadrul proiectului, vor fi selectati două fete și doi băieți care vor avea oportunitatea, în premieră, să participe la întâlniri la nivel înalt, atât în România, cât și la Bruxelles, alături de lideri și tineri europeni.

 Candidaturile pentru mandatul de „Ambasador Junior la Uniunea Europeană” pot fi depuse online până în data de 28 decembrie 2018, criteriile de eligibilitate și componența dosarului fiind disponibile pe site-ul www.unicef.ro. Juriul va fi format din reprezentanți ai Ministerului Muncii și Justiției Sociale, prin intermediul Autorității Naționale pentru protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA), Institutului European din România și ai UNICEF.