Ediţia 2018-2019 a programului Start-Up Nation va fi deschisă pe 27 decembrie cu noutăţi

Ediţia 2018-2019 a programului Start-Up Nation va fi deschisă mâine, 27 decembrie. Constanţa şi Tulcea se numara printre judeţele avantajate, pentru că există un număr mai mic de firme, raportat la numărul de locuitori, iar proiectele antreprenorilor vor primi un punctaj mai mare. Însă această ediţie a programului Start-Up Nation vine şi cu alte noutăţi, spune directorul Agenţiei pentru IMM Constanţa, George Fulina.
George Fulina: A fost simplificat planul de afaceri. Am renunţat la indicatorii financiari, ceea ce înseamnă că reduce timpul de completare a acesetui plan de afaceri, reduce munca beneficiarilor. Încercăm să nu mai plimbăm beneficiarii, să spun aşa, între bancă, între cele trei bănci partenere şi agenţiile noastre. De asemenea, am avut o discuţie cu cei de la Fondul de Garantare şi Contragarantare, pentru că anul trecut am avut o mare problemă cu timpii foarte mari pentru acordarea acestor creditări. Sperăm ca anul acesta să ne încadrăm în cele 20 de zile din momentul în care se vor depune deconturile până când vom face procesele verbale de certificare la faţa locului. Primele plăţi estimăm că se vor face la începutul lunii mai.
Realizator: Cei care se înscriu în programul Start-Up Nation pot primi cel mult 200 de mii de lei – fonduri nerambursabile, precizează Radio România Constanţa./denisse

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 26 decembrie