Mesaj al Preşedintelui Director General

Dragi colegi,

Vă scriu cu bucurie la sfârşitul acestui an plin, în egală măsură, de satisfacţie şi semnificaţie. Aniversarea a 90 de ani de serviciu public de radiodifuziune în anul Centenarului Naţional a fost mult mai mult decât o simplă coincidenţă fericită. La capătul celor 90 de ani de existență, Radio România apare în faţa întregii naţiuni ca o instituţie fundamentală şi, totodată, ca un simbol al traseului modern imprimat statului român. Adăugăm cu mândrie la acestea un important capital de încredere, întemeiat deopotrivă pe consecvența cu care ne-am respectat ascultătorii şi pe profesionalismul pus în slujba îndeplinirii misiunii publice.
Sper că sunt în asentimentul dumneavoastră afirmând că Radio România a făcut faţă cu brio tuturor provocărilor acestui an aniversar, fiind în continuare pe locul întâi în ceea ce priveşte cota de piaţă pe toate mediile.
A fost meritul tuturor, am dus la bun sfârşit proiecte importante, şi aş vrea să vă mulţumesc pentru tot ceea ce a însemnat anul 2018 la Radio România. Mulțumesc echipei manageriale, al cărei aport în realizarea obiectivelor a fost extrem de important, dar mulțumesc mai ales celor care, zi de zi, prin tot ceea ce fac, aduc informația și divertismentul în auzul a peste 4 milioane de ascultători. Un gând de recunoștință cu totul special se îndreaptă către artiştii Orchestrelor şi Corurilor Radio, al caror talent, emoţie şi inspiraţie fac să ajungă muzica de la Radio România în sufletul a milioane de oameni de pe întreaga planetă.
Şi pentru că ne aflăm acum la ceas de bilanţ, aş vrea să evidențiez doar câteva dintre realizările acestui an, fără pretenţia de a le cuprinde pe toate şi fără a le ierarhiza.
Am reuşit în 2018, după mulţi ani de eforturi și diligenţe, să înfiinţăm studioul teritorial Radio România Braşov FM, prin reorganizarea staţiilor locale Antena Braşovului şi Antena Sibiului.
Reţeaua corespondenţilor locali s-a dublat, prin efortul susţinut al colegilor noştri de la Radio România Actualităţi.
În plan organizaţional, au avut loc schimbări în ceea ce priveşte structura şi reglementările interne din Radio România, pentru o mai bună adaptare la cerinţele şi exigenţele pieţei de media. În ultima parte a anului au avut loc negocieri între partenerii de dialog social, încheiate cu semnarea unui nou contract colectiv de muncă, unul dintre cele mai avantajoase pentru angajaţi din media românească.
S-a încheiat cu succes campania Eu aleg Romania dedicată centenarului. Proiectul, început în 2014 și realizat de către Departamentul Studiourilor Teritoriale, a avut un parcurs constant ascendent, terminându-se în 2018 cu primul ebook din istoria Radio România, editat cu sprijinul Agenţiei RADOR şi al Editurii Casa Radio.
Şi tot despre premiere vorbind, nu pot să nu menţionez Undeva în 28, primul sitcom radiofonic autentic românesc, regizat de Ilinca Stihi, produs de Radio România Actualităţi.
Proiectele speciale RADIRO, Grand Prix Nova şi Gaudeamus au strâns şi în acest an în jurul lor mii de oameni, consolidând poziţia Radioului Public în ţară şi la nivel internaţional.
Dovada supremă de recunoaştere a valorii muncii noastre și a prestigiului instituțional a venit din partea Preşedintelui României, care a conferit Societăţii Române de Radiodifuziune, cu ocazia aniversării celor 90 de ani de la fondare, Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, categoria F – Promovarea culturii, „pentru contribuţia importantă avută la promovarea şi susţinerea valorilor culturale, morale şi civilizaţionale româneşti“.
Dragi colegi,
Urmează un an important şi încărcat pentru România şi, deopotrivă, pentru Radio România. Preluarea de către țara noastră a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, precum și cele două runde de alegeri – europarlamentare şi prezidenţiale constituie noi provocări pentru echipa Radio România. Sunt încrezător că şi în anul ce vine echidistanţa, onestitatea şi obiectivitatea vor fi trăsăturile definitorii ale programelor posturilor noastre.
Şi mai cred cu tărie în forţa echipei şi în posibilitatea de a performa împreună. Felicitări tuturor și mult succes!
Vă doresc un Crăciun fericit și un Nou An 2019 cu multă sănătate şi cu realizări pe toate planurile.
La Mulţi Ani!

Georgică Severin
Preşedinte Director General

RADOR – 26 decembrie