Gânduri ale colegilor de breaslă la despărţirea de Mugur Corpaci

Colegul şi prietenul nostru, Mugur Corpaci a plecat dintre noi mult prea devreme, dar rămâne fără îndoială, în memoria noastră, drept unul dintre cei mai valoroşi comentatori sportivi de radio din România şi unul dintre cei mai buni colegi.
Reporter: Costin Grigore – Tristeţe şi un gol imens a lăsat în urma colegul nostru Mugur Corpaci, o voce de radio inconfundabilă, pe care nu o vom mai auzi niciodată, aşa cum o auzeam deseori dimineaţa, în direct, la radio.
Mugur Corpaci: Bună dimineaţa. Victorii formidabile pentru echipele româneşti în cupele europene de handbal…
Reporter: Un jurnalist de excepţie, care şi-a iubit nespus meseria. Mugur a fost un om foarte talentat, informat, vesel şi, mai presus de orice, un om bun, aşa cum îl ştiam cu toţii în radio, aşa cum îl ştiau şi ceilalţi jurnalişti sportivi.
Marian Ursescu, „Gazeta sporturilor”: E greu să vorbesc despre un coleg şi un prieten la timpul trecut. Drumurile noastre s-au intersectat de multe ori, pe la handbal, canotaj, tenis de masă, jocurile olimpice. Rămas bun, Ticule! Dumnezeu să te odihnească în pace!
Dragoş Bocanaciu: Dragoş Bocanaciu, sunt coordonatorul Departamentului Sport al Televiziunii Române. A fost unul dintre cei mai dedicaţi şi mai conştiincioşi jurnalişti pe care i-am cunoscut. Din păcate, cei mai buni dintre noi pleacă un pic prea repede.
Marius Hoţu, ProSport: Mugur Corpaci a fost o voce excepţională. Îl pot descrie ca pe un om foarte pasionat de sport, dedicat 100% meseriei.
Vlad Enăchescu, jurnalist Telekom Sport: Mugur a fost un tip fantastic, un comentator important.
Reporter: Ne făcea să trăim intens toate meciurile de tenis, handbal sau competiţiile de canotaj, pe care le comenta de la microfon.
Mugur Corpaci: … doamnelor şi domnilor! Început perfect de zi astăzi la canotaj aici la Strathclyde, în apropiere de Glasgow. Am avut până acum două echipaje la start, ambele s-au calificat în finale, finale ce vor avea loc sâmbătă şi duminică…
Reporter: Mugur Corpaci şi-a început cariera de jurnalist în anii ’90, la Radio România Actualităţi. Ieri dimineaţă, vocea lui a tăcut pentru totdeauna, la doar 51 de ani. Îi vom simţi lipsa. Gândurile noastre se îndreaptă către familia şi prieteni săi. Rămas bun, Mugur!
Realizator: Înmormântarea va avea loc sâmbătă, la ora 13:00, la Cimitirul Bellu Catolic./denisse

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (28 decembrie)