Mugur Corpaci, cunoscutul ziarist sportiv de la RRA, a murit la 51 de ani

Mugur Corpaci, vocea inconfundabilă a Departamentului de Sport de la Radio România Actualităţi, a murit la vârsta de numai 51 de ani. În mai anul acesta, Asociația Presei Sportive din România l-a declarat cel mai bun reporter radio.
Nascut pe 23 aprilie 1967, Mugur Corpaci a suferit un accident vascular cerebral chiar înainte să plece la Campionatul European de Handbal din Franța, unde a fost înlocuit cu Bogdan Predescu.
Jurnaliștii de la Radio România Actualităţi au publicat joi un mesaj despre moartea colegului lor, Mugur Corpaci:
„Jurnalistul Mugur Corpaci a încetat din viaţă. La numai 51 de ani, colegul Mugur Corpaci ne-a părăsit joi dimineaţă.
De formaţie matematician, Mugur Corpaci a intrat în Radio cu marele val de tineri jurnalişti în anii ’90. Vocea sa unică, puternică, dicţia perfectă, ritmul rapid cu care vorbea l-au recomandat imediat pentru Redacţia Ştiri. A prezentat ani la rând Radiojurnalul de la Radio România Actualităţi, a fost un îndrumător pentru cei nou veniţi în redacţie, ajutându-i cu sfaturi de redactare şi prezentare a ştirilor. Însă marea sa pasiune a fost dintotdeauna sportul şi, până la urmă, s-a alăturat colegilor de la Redacţia Sport.
A pus întotdeauna o pasiune fără margini în tot ce a lucrat. Cu o precizie matematică scria, prezenta şi se exprima liber. Fiecare moment al unei competiţii sportive era transmis cu intensitatea pasiunii pe care o avea pentru sport. A fost, fără îndoială, unul dintre cei mai valoroşi comentatori sportivi de radio din România. El însuşi a făcut sport toată viaţa, marea pasiune fiind tenisul”.
În mai, Asociația Presei Sportive din România l-a declarat cel mai bun reporter radio. „E premiul meu cel mai drag!”, spunea ziaristul despre premiul „Ion Ghiţulescu”, pe care îl primise. „Juca tenis de câmp aproape în fiecare zi”, spun colegii despre viața din afara redacției a lui Mugur Corpaci.
Colegii sunt în stare de șoc: „Era un profesionist, un băiat excepțional”.
„Pe Mugur l-am văzut ultima dată la spital, după ce a suferit atacul cerebral. Pe 18 noiembrie am vorbit cu el, pe 19 a avut emisiune, pe 21 i s-a făcut rău, iar două zile mai târziu a fost operat. A respirat liber o perioadă, dar în ultima vreme îl reconectaseră la aparate. A fost un coleg cu un comportament ireproșabil, un profesionist, un băiat excepțional. Am fost colegi de cameră, la Olimpiada de la Rio de Janeiro 2016. Nici «Dă-te mai încolo» nu-ți zicea. Aici se ajunge din cauza stresului cotidian, plus că unele probleme medicale sunt ereditare, înțeleg de la medici. Dumnezeu să-l ierte”, a spus Adrian Fetecău, fostul său coleg de la postul public de radio.
Adi Dobre, jurnalist și comentator sportiv: „Dumnezeu să te odihnească, tati!”
„Încă unul dintre noi, și unul bun, tati, bun de tot, s-a dus dintre noi… Avea doar 51 de ani… 50-51 de ani pare a fi vârsta critică în meseria asta de jurnalist. Ai trecut de ea, ori te prăpădești în anul următor, ori prinzi suta! Am glumit, tati. Oamenii care și-au făcut sau își fac cu onestitate meseria, fără să se gândească vreo secundă la bani, n-o duc mult, se consumă din plin, ard repede. A murit Mugur Corpaci, tati! A fost una dintre cele mai bune voci al Radioului post-decembrist, uriaș, nu minciună, tati, nu impostor ca alții. Mugur Corpaci, tati, a fost și va rămâne un băiat de băiat! Dumnezeu să te odihnească, tati!”
Presa sportivă din ce în ce mai sărăcă
În ultima perioadă importanți jurnaliști ne-au părăsit. Pe 4 octombrie 2017, Valentin Damian, jurnalistul „Gazetei sporturilor” s-a stins din viață la doar 47 de ani. „Frăți”, așa cum îl știu colegii de breaslă și prietenii, a lucrat pentru „Gazeta sporturilor” peste 20 de ani, dar și el ca și Mugur Corpaci, era un fumător înrăit. În 2018, jurnalismul sportiv l-a pierdut și pe cel mai cunoscut comentator sportiv, Cristian Țopescu, decedat pe 14 mai. De asemnea doctorul Marius Ancuța, comentator de snooker la Eurosport, și Yvonne Ghiță, de la același post, ne-au părăsit în acest an.
„Radio România pierde vocea inconfundabilă a lui Mugur Corpaci, dar personalitatea sa, profesionalismul şi măiestria puse cu rară nobleţe şi dedicaţie în slujba fenomenului sportiv, vor rămâne eterne în memoria a milioane de ascultători!” – a scris, în pagina sa de Facebook, Georgică Severin, președinte director general al Radio România.
Înmormântarea va avea loc sâmbătă, la ora 13:00, la Cimitirul Bellu Catolic./denisse

RADOR (28 decembrie)