Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Florin Iordache, consideră că preşedintele Klaus Iohannis respinge noile propuneri în Cabinetul Dăncilă din motive electorale, pentru că doreşte să obţină un nou mandat în fruntea ţării. Florin Iordache afirmă că prin refuzul de a nominaliza miniştri la Transporturi şi Dezvoltare Regională, şeful statului nu face altceva decât să blocheze activitatea guvernului.
Florin Iordache: Aşteptăm şi noi motivarea refuzului. Avem cel puţin două decizii ale Curţii Constituţionale că refuzul trebuie bazat pe legalitate. Motivele de legalitate, nici în cazul dnei Vasilescu, nici în cazul dlui Drăghici, nu se pun. Dna Vasilescu a mai fost de doi ani ministru la Ministerul Muncii. Eu înţeleg astăzi demersul preşedintelui, acela de a anunţa dorinţa de a obţine un nou mandat, că de fapt ăsta a fost motivul pentru care a ieşit la Cotroceni şi din dorinţa de a obţine un nou mandat dumnealui a anunţat foarte clar că se va opune permanent guvernului, se va opune deciziilor Curţii şi legilor.
Realizator: Mircea Drăghici, propus pentru Ministerul Transporturilor, a reacţionat pe o reţea de socializare, susţinând că preşedintele Klaus Iohannis este interesat doar de campania sa pentru prezidenţiale şi nu de proiectele pentru România, precizează redactorul nostru Cătălin Purcaru./csimion/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (4 ianuarie)