Plata prin ghiseul.ro, plata electronică prin internet banking sau plata cu cardul, mijloacele moderne de plată puse la dispoziția contribuabililor de Primăria Sectorului 1

                   

                    Până la jumătatea lunii ianuarie 2019, casieriile Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale Sector 1 vor avea program prelungit. Astfel, în perioada 03- 14 ianuarie 2019, casieriile din Bulevardul Banu Manta nr. 9, Str. Piața Amzei nr. 13, Calea Griviței nr. 208-210 și Str. Pajurei nr. 13 vor funcționa după un program prelungit, de luni până vineri, în intervalul orar 8.30-18.30. Această măsură a fost adoptată pentru recuperarea zilelor de 24 și 31 decembrie 2018, care au fost declarate zile libere pentru salariații din sectorul bugetar prin Hotărârea Guvernului nr. 983/13.12.2018.

Pe lângă plata în numerar și plata prin mandat poștal, pentru a reduce birocrația, Primăria Sectorului 1 pune la dispoziția contribuabililor o gamă variată de modalități moderne de plată: plata online prin ghiseul.ro, plata electronică prin internet banking sau plata cu cardul.

Cele mai importante avantaje de care cetățenii Sectorului 1 pot beneficia la plata taxelor și impozitelor locale cu cardul sunt:

  • Confort, rapiditate și independență geografică și temporală;
  • Contribuabilii nu plătesc comision pentru tranzacțiile efectuate online, acesta fiind suportat integral din bugetul Primăriei Sectorului 1;
  • Plățile efectuate cu cardul sunt vizualizate în timp real în baza de date fiscală astfel încât pot fi solicitate certificate fiscale imediat după efectuarea plății;
  • Site securizat la înalte standarde privind tranzacțiile cu cardul pe internet prin www.ghiseul.ro;
  • Posibilitatea plății impozitelor și taxelor locale pentru toate proprietățile deținute pe teritoriul României, cu condiția înrolării în sistem a unității administrativ – teritoriale pe raza căreia se situează proprietatea la plata cu cardul prin intermediul www.ghiseul.ro.

Contribuabilii care doresc să plătească impozitul prin internet trebuie să aibă un cont de internet banking deschis la orice bancă din care să facă un virament bancar, în lei, din contul propriu în contul IBAN asociat tipului de impozit pe care îl are de achitat. Contul IBAN al Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale Sector 1 poate fi identificat consultând site-ul http://www.impozitelocale1.ro/, secţiunea „Lista conturi IBAN”.

 

Serviciul Imagine și Relații cu Mass-Media

Tel. fix: 021/319.10.13/int.151

E-mail: presa.primaria1@gmail.com