Ministrul afacerilor europene a prezentat priorităţile României odată cu preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a prezentat astăzi priorităţile României pentru perioada în care deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Petruţa Obrejan a urmărit declaraţiile făcute cu puţin timp în urmă şi este acum în direct de la Palatul Victoria.

Reporter: Într-adevăr, ministrul pentru afaceri europene George Ciamba a explicat în cadrul unei conferinţe ce s-a încheiat aici, la Palatul Victoria, chiar acum câteva minute, că mandatul preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene reprezintă o miză importantă, iar Guvernul de la Bucureşti a făcut toate eforturile pentru a asigura preluarea şi exercitarea acestui mandat în condiţii optime.

Aceste viitoare şase luni sunt extrem de importante pentru ţara noastră, a mai spus George Ciamba, pentru că va trebui să demonstrăm că există atât capacitatea logistică, organizatorică, cât şi expertiza necesară pentru un mandat de succes, care este, totodată, cel mai mare şi cel mai important proiect de ţară de la aderarea României la Uniunea Europeană.

George Ciamba a susţinut că vor fi şase luni în care contextul european nu va fi unul facil, la fel ca şi provocările care vor sta în faţa României şi mă refer la Brexit, cadru finanicar multianual, migraţie. Ministrul mai spunea că România va avea o atitudine proactivă şi în rezolvarea celor peste 250 de dosare legislative./ilixandru/fcostea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 7 ianuarie