Autorităţile de la Lugansk semnalează trei cazuri de încălcare a armistiţiului în estul Ucrainei

Autorităţile autoproclamatei republici populare Lugansk au semnalat trei cazuri de încălcare a armistiţiului, în estul Ucrainei, de către forţele guvernamentale ucrainene, în ultimele 24 de ore, informează Agenţia de presă Lugansk, care este citată de Agenţia de presă RIA NOVOSTI.
„În ultimele 24 de ore, forţele guvernamentale ucrainene au încălcat de trei ori armistiţiul în estul Ucrainei. Trei localităţi din autoproclamata republică populară, Kalinove, Lugansk şi Kniazi au fost supuse unor atacuri armate”, anunţă Ministerul Apărării din autoproclamata republică populară Lugansk. Au fost folosite artileria, blindatele şi armele de foc, ţinta atacurilor fiind cele trei localităţi. Insurgenţii au fost supuşi unor atacuri armate, fiind folosite artileria şi obuziere de calibrul 120 mm şi 82 mm. Pe întreg teritoriul autoproclamatei republici populare Lugansk au fost lansate mai multe proiectile», anunţă autorităţile autoproclamatei republici populare Lugansk din estul Ucrainei, într-un comunicat remis marţi, 8 ianuarie, potrivit Agenţiei de presă RIA NOVOSTI. Potrivit unor informaţii preliminare, nu s-au înregistrat victime în rândul civililor. Amintim că reprezentanţii Grupului de contact, grup responsabil de reglementarea situaţiei din Donbas, au decretat, în cadrul reuniunii de la Minsk, din 26 august 2017, necesitatea instituirii din data de 1 septembrie 2017 a unui armistiţiu pe durată nelimitată. Acest acord a devenit al patrulea la număr, după acordul din 2014 cu privire la încetarea ostilităţilor în regiune şi respectarea regimului de pace. Cu toate acestea, nu s-a produs o ameliorare semnificativă a situaţiei din regiune.
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin, a declarat că, în cadrul întrevederii din 18 august, dintre preşedintele rus, Vladimir Putin, şi cancelarul german, Angela Merkel, care a avut loc la Palatul Meseberg, din Germania, cei doi lideri şi-au exprimat regretul faţă de trenarea procesului de implementare a Acordurilor de la Minsk./vdraguta/schelaru

(www.russian.rt.com – 8 ianuarie)