UZPR a dezvelit o placă omagială pentru a marca 100 de ani de la înfiinţarea primei organizaţii de breaslă din presa României Mari

Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR) a dezvelit o placă omagială pentru a marca 100 de ani de la înfiinţarea primei organizaţii de breaslă din presa României Mari. În urmă cu un secol, în clădirea de lângă Cercul Militar Naţional se semna actul constitutiv al Uniunii, din care, în formula iniţială, făceau parte personalităţi precum: Ion Minulescu, Cezar Petrescut şi Moses Rosen, dar şi Pamfil Şeicaru.

Doru Dinu Glăvan, preşedinte UZPR: Am pregătit aici, Consiliul de conducere al UZPR 2019, o placă memorială care să rămână aici pentru următorul centenar.

Reporter: UZPR a sărbătorit printr-un moment inedit Centenarul. Placa memorială a fost dezvelită de Sergiu Andon, unul din primii conducători ai organizaţiei după 1989. Printre cei prezenţi s-au aflat şi alţi doi foşti lideri ai organizaţiei.

În urmă cu un secol, în clădirea de lângă Cercul Militar Naţional se semna actul constitutiv al Uniunii, din care în formula iniţială făceau parte personalităţi precum Ion Minulescu, Cezar Petrescu, Moses Rosen şi Pamfil Şeicaru./pvelisar

B1TV – 12 ianuarie