Avertisment al medicilor privind metodele de pierdere rapidă în greutate, distribuite mai ales pe internet

 

Metodele de pierdere rapidă în greutate, distribuite mai ales pe internet, vă pot pune viaţa în pericol, avertizează medicii specialişti pe fondul creşterii, după sărbători, a numărului de persoane care încearcă să slăbească cât mai repede. Ar trebui să se adreseze mai degrabă medicului nutriţionist, care poate recomanda o alimentaţie sănătoasă în baza unor analize de specialitate. Adrian Lungu a aflat că evitarea exceselor şi mişcarea sunt condiţii esenţiale pentru o formă fizică bună.
Reporter: Adrian Lungu – Potrivit medicilor specialişti, persoanele care vor să scadă în greutate trebuie să evite sfaturile neautorizate postate pe reţele de socializare şi să înţeleagă că numai medicul este cel care îi poate întinde o mână de ajutor. Iar soluţia este relativ simplă.
doctor Daniela Zaharie: Ar trebui să avem grijă în primul rând ce înseamnă o porţie. Aici ar trebui evaluarea să fie foarte atentă pentru fiecare dintre noi. O porţie alimentară trebuie să fie oarecum rezumată la o cantitate de bun-simţ. Nu să facem, într-adevăr, abuzuri cantitativ sau din anumite categorii de alimente.
Reporter: Mişcarea este importantă pentru menţinerea greutăţii optime.
Paula Todoran, multiplă campioană la atletism: Se cunosc beneficiile alergării. Prin alergare îţi creezi un tonus psihic foarter bun, eşti optimist şi stimulează marile funcţii ale organismului.
Reporter: Medicii atrag atenţia şi asupra produselor pentru slăbit, vândute la colţ de stradă, unele putând cauza grave probleme de sănătate./denisse

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (13 ianuarie)