Grevă generală pe termen nelimitat a taximetriștilor din Madrid și Barcelona

Taximetriştii din Madrid şi Barcelona au declanşat o grevă generală pe termen nelimitat, nemulţumiţi de o serie de reglementări. La Barcelona, protestele au degenerat şi au avut loc confruntări între taximetrişti şi forţele de ordine.
Corespondență din Spania – Reporter: Annamaria Damian – Taximetriștii din Spania cer respectarea legii privind limitarea numărului de licențe pentru vehiculele de transport alternativ cu șofer, VTS, în proporție de 1 la 30 de taxiuri. La Madrid, astăzi au avut loc negocieri cu liderul guvernului regional, care a transferat problema la primării, dar taximetriștii au protestat, așezându-se pe caldarâm, pe marele bulevard Gran Via, nelăsând loc de trecere decât pentru autobuze. Traficul din Madrid este îngreunat de această grevă, însă cele mai afectate zone sunt Gara Atocha, Aeroportul Barajas și stația de autobuze Mendez Alvaro, precum și instalațiile IFEMA, unde se desfășoară târgurile internaționale.
La Barcelona, taximetriștii protestează încă de vineri, dar astăzi au avut loc ciocniri între manfestanții îmbrăcați cu veste reflectorizante și poliștii care le-au împiedicat accesul la sediul Parlamentului regional. Poliția a tras în manifestanți și mai mulți protestatari au căzut; cel puțin trei polițiști au fost și ei răniți în urma loviturilor primite de la manifestanți. Taximetriștii din Barcelona au blocat o parte a Bd. Gran Via și două benzi ale cunoscutei artere Avenida Diagonal./eradu/cvanatoru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 21 ianuarie