Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov caută voluntari

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov caută voluntari. Cei care vor să înveţe cum să acorde primul ajutor şi cum să ajute echipajele de pompieri şi pe cele de pe ambulanţă la diverse intervenţii trebuie să îndeplinească mai multe condiţii, despre care ne oferă detalii Daniela Mănuţă.
Reporter: Cei care doresc să devină voluntari la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov se pot înscrie în cadrul celei de-a patra etape de recrutare. Doritorii îşi pot depune dosarele de înscriere de luni până vineri în intervalul 8:00-16:00 la sediul instituţiei situat în Calea 13 Septembrie 135. Care sunt condiţiile de înscriere aflăm de la purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, maiorul Daniel Vasile.
Daniel Vasile: Doritorii trebuie să aibă vârste curpinse între 16 şi 65 de ani, să fie apţi din punct de vedere medical, să nu fi fost condamnaţi pentru săvârşirea de infracţiuni cu intenţie şi să nu fi pierdut calitatea de voluntar pe care să o fi dobândit de la începutul acestui program, adică anul 2016.
Reporter: De la debutul programului şi până în prezent, peste 200 de voluntari care au parcurs şedinţe de pregătire teoretică şi practică, urmate de susţinerea unor examene, îşi desfăşoară activitatea alături de pompierii profesionişti. Aceştia fac parte din echipajul ambulanţelor SMURD şi paticipă alături de paramedici la intervenţii pentru acordarea primului ajutor calificat./mnecula/schelaru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (3 februarie)