Eveniment dedicat diagnosticaților cu scleroza multiplă, organizat de Ziua Mondială a Bolnavului

Luna februarie poartă o însemnătate deosebită pentru persoanele diagnosticate cu scleroză multiplă. În contextul Zilei Mondiale a Bolnavului, Asociația Învingătorii Sclerozei Multiple organizează, pe 11 februarie, la Hotel Ramada Majestic, în București, un eveniment dedicat celor cu un diagnostic care merită mai multă atenție.

Asociația Învingătorii Sclerozei Multiple atrage atenția că, în țara noastră, există peste 10.000 de persoane diagnosticate cu scleroză multiplă, în vreme ce cifrele la nivel european arată aproximativ 700.000 de persoane afectate și la nivel mondial peste 2.500.000.

„La evenimentul nostru din 11 februarie, vor participa reprezentanți din cadrul Administrației Prezidențiale, Ministerului Sănătății, Casei de Asigurări de Sănătate, Agenției Naționale a Medicamentului cu medici specialiști în neurologie, psihiatrie și psihologie. Principala noastră temă face referire la aprobarea medicației de ultimă generație, deoarece doar aproximativ 4.000 de bolnavi beneficiază de Programul Național pentru scleroză multiplă. În România există șapte terapii aprobate de Casa Națională de Sănătate, în timp ce în Uniunea Europeană există 15 terapii”, a declarat Simona Tănase, președintele Asociației Învingătorii Sclerozei Multiple.

De-a lungul anului, AISM organizează o serie de evenimente, atât în Capitală, cât și în restul țării, dedicate pacienților cu scleroză multiplă și însoțitorilor acestora, oferind sfaturi, suport pentru îmbunătățirea vieții celor afectați. Astfel, an de an, AISM desfășoară workshop-uri prin care vine în întâmpinarea celor diagnosticați și le oferă consiliere medicală, psihologică și, nu în ultimul rând, apartenența la o comunitate, astfel încât să fie conștienți că nu sunt singurii încercați.

Doritorii, atât cei diagnosticați cu scleroză multiplă, boli neurovegetative sau boli autoimune, cât și oamenii care vor să se informeze despre acest diagnostic se pot înscrie  în asociație, trimițând un mesaj pe pagina de Facebook „Asociația Învingătorii Sclerozei Multiple”  și urmând pașii indicați pentru completarea procesului.

Despre Asociația Învingătorii Sclerozei Multiple

Asociația Învingătorii Sclerozei Multiple (AISM) a fost înființată, în martie 2013, în dorința de a sprijini pacienții români diagnosticați cu acest diagnostic. Prin proiectele desfășurate în ultimii cinci ani, AISM a încercat să contribuie la conștientizarea populației în legătură cu această afecțiune și să ajute la integrarea persoanelor astfel diagnosticate în societatea românească.