Miting de protest al poliţiştilor şi angajaţilor din penitenciare

Angajaţii din penitenciare, poliţişti şi militari în rezervă au protestat pentru a doua zi consecutiv la Palatul Parlamentului. Ei au cerut condiţii de lucru mai bune, dotări, logistică şi salarizare echitabilă. Preşedintele Sindicatului Poliţiştilor, Dumitru Coarnă, a explicat într-un interviu acordat reporterului nostru Cătălin Radu motivele de protest:
Dumitru Coarnă: Nu cerem măriri salariale, ca să fiu foarte clar, nici măriri ale pensiilor, cerem doar respectarea legalităţii în ceea ce priveşte salarizarea, cât şi pensionarea, adică eliminarea acelor disfuncţii din salarizare şi din pensionare pentru că nu întâmplător instanţele de judecată din România ne dau dreptate, avem peste 400 de dosare pe fond, 20 câştigate chiar definitiv la Curtea de Apel Bucureşti, dar doamna Carmen Dan refuză să pună în executare aceste decizii ale Curţii de Apel Bucureşti.
Reporter: Astăzi aţi depus şi o notă de protest la Camera Deputaţilor.
Dumitru Coarnă: Am depus o notă de protest la Camera Deputaţilor, sigur că am depus şi la Ministerul Justiţiei, şi la Ministerul de Interne. Să ştiţi că nu întâmplător am ales aceste date, aceste zile, 7 şi 8, nu întâmplător am făcut aceste activităţi de protest. Este o pichetare, nu este un miting în sensul legii. Am ales aceste zile pentru că şi ieri şi astăzi la Bucureşti sunt miniştrii de justiţie şi de interne din UE şi noi mai mult transmitem mesaj pentru cei din UE să observe că la Bucureşti avem nişte guvernanţi care au un dublu standard în comunicare./apuscasu/gpodea

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 8 februarie)