A 61-a ediţie a Premiilor Grammy, la Los Angeles

La noapte se desfăşoară la Los Angeles cea de-a 61-a ediţie a Premiilor Grammy, prezentată de cântăreaţa americană Alicia Keys. Nominalizările au fost alese din peste 21.000 de propuneri şi au fost repartizate în 84 de categorii.

Reporter: Cristina Grecu – Cele mai multe nominalizări, opt le-a obţinut rapperul american Kendrick Lamar, inclusiv la categoria ‘albumul anului’ pentru coloana sonoră a filmului ‘Black Panther’. Urmează Drake cu şapte nominalizări. Lady Gaga se află şi ea printre favoriţi.

Deşi coloana sonoră a filmului ‘A Star Is Born’ nu a fost eligibilă pentru nominalizări, cântecul ‘Shallow’, interpretat de ea şi de actorul Bradley Cooper, a primit patru nominalizări şi va concura la categoriile ‘înregistrarea anului’, ‘cântecul anului’, ‘cea mai bună interpretare pop, duet, grup’ şi cel mai bun cântec compus pentru visual media.

Lady Gaga a primit o nominalizare suplimentară, la categoria ‘cea mai bună interpretare pop solo’, cu piesa ‘Joanne – Where Do You Think You’re Going’./rpatulea/pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 10 februarie