După câteva zile mai calde, iarna îşi reintră în drepturi. Zona montană se află, până mâine dimineaţă, la ora 2:00, sub atenţionare cod galben de ninsori şi viscol. La altitudini de peste 1.500 de metri, rafalele vor ajunge şi poate chiar depăşi 90 de kilometri pe oră, după cum a precizat meteorologul Mihai Timu:
Mihai Timu: Până miercuri dimineaţă ne aşteptăm la un episod mai de iarnă, dar nu în toată ţara, însă ne aşteptăm la precipitaţii relativ extinse şi la intensificări temporare ale vântului în mare parte din ţară. La munte, în Transilvania, jumătatea de nord a Moldovei şi în Maramureş vor predomina treptat ninsorile, se va depune strat de zăpadă. În Banat şi în Crişana vor fi precipitaţii mixte, iar în Oltenia şi Muntenia vor predomina ploile până marţi seară, când şi aici treptat vor fi mai ales ninsori. Există şi un cod galben pentru toată zona montană, pentru că aici vor fi ninsori însemnate cantitativ, cu depunere de strat de zăpadă, mai consistent în Carpaţii Meridionali, iar la altitudini de peste 1.500 de metri temporar rafalele vor depăşi 80-90 de kilometri la oră.
Realizator: Şoferilor care tranzitează zonele afectate de ninsori şi viscol li se recomandă să circule cu prudenţă şi să îşi echipeze maşinile pentru iarnă. În judeţul Gorj, pe Drumul Naţional 67 C Novaci – Rânca, traficul rutier este restricţionat pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, până la sfârşitul lunii martie./schelaru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (12 februarie)