Jens Stoltenberg a anunţat că intenţionează să examineze Tratatul INF cu Serghei Lavrov, la München

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat că intenţionează să examineze cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, în cadrul Conferinţei pe probleme de securitate de la München, situaţia creată în jurul Tratatului privind forţele nucleare cu rază medie de acţiune (INF). „Mizez să mă întâlnesc cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov. Consider că este important să purtăm un dialog cu Rusia, la diverse niveluri, mai ales că ne confruntăm astăzi cu un număr atât de mare de întrebări, inclusiv cele legate de creşterea tensiunilor şi încălcarea Tratatului privind forţele nucleare cu rază medie de acţiune (INF)”, a declarat Jens Stoltenberg, citat de Agenţia de presă RIA NOVOSTI.
În cadrul reuniunii miniştrilor apărării ai NATO, Jens Stoltenberg a declarat că Alianţa Nord-Atlantică începe pregătirea unor măsuri defensive, în condiţiile în care Tratatul privind forţele nucleare cu rază medie de acţiune (INF) îşi va pierde valabilitatea sa.
Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a comentat afirmaţia făcută de liderul de la Casa Albă, Donald Trump, care a admis că SUA ar putea semna un nou Tratat INF cu Rusia./vdraguta/dsirbu

 

www.russian.rt.com – 13 februarie