EVROPEISKA PRAVDA: Conferinţa de Securitate de la München: Klaus Iohannis solicită sporirea prezenţei NATO în regiunea Mării Negre

Președintele Klaus Iohannis a solicitat, la Conferinţa internaţională de Securitate de la München, o prezenţă mai mare a NATO în regiunea Mării Negre – potrivit corespondentului ziarului ucrainean „Evropeiska Pravda” la München.

„O prezenţă sporită a Alianței este necesară în contextul evenimentelor recente din Marea Neagră. Regiunea Mării Negre și situația de securitate din regiune sunt o mare provocare, așa cum am văzut recent. De aceea, avem nevoie de o prezență mai mare a NATO în regiune” – a afirmat Iohannis.

Totodată, preşedintele României nu a descris situația din regiune drept una „stabilă și sigură”, ci una „în continuă schimbare” şi care necesită un răspuns. Iohannis a mai menționat că atât UE, cât și Alianța Nord-Atlantică vor continua să răspundă amenințării rusești. „Nu putem ignora provocările de pe flancul estic. În timp ce UE pune în aplicare decizia referitoare la sancțiuni, NATO îşi consolidează flancul estic” – a asigurat Klaus Iohannis, citat de ziarul ucrainean „Evropeiska Pravda”.

Sursa mai menţionează preşedintele României a mai făcut apel o cooperare mai strânsă între partenerii europeni în domeniul securității și o concentrare mai mare pe găsirea unui consens în cadrul NATO./sdan/czaharia

www.eurointegration.com.ua – 16 februarie