Primăria sectorului 4 a inaugurat cea mai mare grădiniţă de stat din România

Primăria sectorului 4 din Bucureşti a inaugurat azi cea mai mare grădiniţă de stat din România, după cum au anunţat autorităţile. Cu o suprafaţă de 3500 de metri pătraţi şi o capacitate de 500 de locuri, unitatea de învăţământ situată într-un mare centru comercial din cartierul Berceni, unde îşi are sediul şi Primăria, este un element principal în proiectul de reabilitare a tuturor grădiniţelor din sector, inclusiv a celor care-şi desfăşoară activitatea în clădiri cu risc seismic, a explicat primarul Daniel Băluţă.

Daniel Băluţă: Discutăm de un număr de 22 de grădiniţe, dintre care 19 sunt finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, un program guvernamental care pentru sectorul 4 este de succes. Celelalte trei sunt realizate din fonduri proprii, astfel încât pentru o perioadă de timp, această grădiniţă va primi copiii ce vor fi mutaţi din grădiniţele ce urmează a fi reabilitate sau consolidate. Pe de altă parte, locurile din grădiniţe, unde astăzi, în sistemul de stat sunt aproximativ 6500 de copii, sunt insuficiente. Ca atare, a apărut nevoia a acestei grădiniţe care se găseşte într-o zonă de maximă dezvoltare a sectorului 4.

Realizator: Lucrările de modernizare a spaţiului dedicat grădiniţei au costat două milioane de lei, iar consiliul local a aprobat închirierea pe timp de şase ani, cu posibilitatea de prelungire pentru încă trei ani, transmite reporterul RRA Atena Teognoste./rpatulea/ilapadat

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 21 februarie