Programul Ambasada Sustenabilităţii în România

Ambasada Sustenabilităţii a lansat proiectul „Coaliţia pentru Sustenabilitatea României” derulat în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul guvernului. Iniţiatorul programului, Dragoş Tuţă, a anunţat că în perioada următoare vor fi constituite 17 grupuri de lucru fiecare dintre acestea corespunzând unuia dintre cele 17 obiective de dezvoltare durabilă promovate de Organizaţia Naţiunilor Unite. Printre acestea: educaţie de calitate, consum şi producţie responsabilă, energie curată şi accesibilă şi oraşe şi comunităţi durabile.

Dragoş Tuţă: „Obiectivul nostru din acest proiect este să creăm colaborare în aceste grupuri de lucru astfel încât reprezentanţii societăţii civile să se poată întâlni la aceeaşi masă cu reprezentanţii companiilor, cu autorităţile din România şi cu reprezentanţii guvernamentali şi cu cei din mediul academic pentru a identifica priorităţile naţionale în fiecare dintre aceste domenii cheie pentru dezvoltarea României şi uşor uşor să reuşim să avem proiecte comune între marile ONG-uri şi companiile private din România, să punem la un loc banii şi resursele şi proiectele bune pentru a reuşi să schimbăm ceva, conform inclusiv noii strategii de dezvoltare durabilă adoptate de guvernul României”.

Potrivit reporterului nostru, Cătălin Radu, programul Ambasada Sustenabilităţii este un proiect iniţiat anul trecut de o companie de consultanţă având ca partener fondator un lanţ de retail prezent şi pe piaţa românească. RRA este unul dintre partenerii media ai acestui program./apuscasu/gpodea

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 februarie)