Eforturile artişilor din faţa şi din spatele camerelor de filmat vor fi răsplătite la noapte, în Statele Unite, la Los Angeles, unde va avea loc Gala Premiilor Oscar. Pentru cea de-a 91-a ediţie a prestigiosului eveniment specialiştii au făcut deja predicţii.
Potrivit Hollywood Reporter, care are şi un algoritm matematic în baza căruia calculează posibilităţile de câştig, cele mai mari şanse să plece cu un Oscar le are filmul alb-negru „Roma”. Cel mai bun regizor ar fi, evident, Alfonso Cuaron, care semnează filmul de mai sus. Rami Malek pare că este favorit pentru Cel mai bun actor, pentru rolul din „Bohemian Rhapsody”. Algoritmul celor de la Hollywood Reporter arată puţin peste 74%. Cea mai bună actriţă ar fi Glenn Close, din „The Wife”. Publicaţia Variety are însă previziuni diferite pentru una dintre cele mai importante categorii, Oscarul pentru Cel mai bun film va merge la drama „Green Book”.
Se pare că drama alb-negru „Roma”, a lui Alfonso Cuaron, i-a convins şi pe cei care pariază. Cei mai mulţi dintre ei şi-au pus banii pe acest film, iar dacă vor avea dreptate şi pelicula va primi cel mai important trofeul al Galei Oscar 2019 va deveni primul film într-o limbă străină care reuşeşte o asemenea victorie. În afară de „Roma”, în prima linie sunt şi „The Favourite” şi Bohemian Rhapsody”, filmul care spune povestea legendarei trupe Queen şi a lui Freddie Mercury. Alături de Rami Malek, cele mai mari şanse în cursa pentru Cel mai bun actor le au Christian Bale pentru rolul „Vice” şi Bradley Cooper pentru rolul „A Star is Born”. În ceea ce priveşte Oscarul pentru regie, marii rivali ai regizorului mexican Cuaron sunt, în ordine, Spike Lee, care semnează „BlacKkKlansman”, şi Pawel Pawlikowski, pentru „Cold War”, ne informează Nicoleta Turcu, reporter RRA ./atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI -24 februarie