Cea de-a IV-a reuniune, la Bucureşti, a grupului mixt de control parlamentar specializat al Europol

Cea de-a IV-a reuniune a grupului mixt de control parlamentar specializat al Europol are loc, astăzi, la Bucureşti, în contextul în care România deţine Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Participă delegaţii parlamentare din toate statele membre. Agenţia Uniunii Europene pentru cooperare în materie de aplicare a legii Europol, cu sediul la Haga, a fost înfiinţată în 1995 în vederea prevenirii şi combaterii terorismului şi criminalităţii grave care afectează două sau mai multe state membre.

Reporter: Alina Stănuţă – Principala misiune a grupului mixt de control parlamentar constă în monitorizarea sau supravegherea din punct de vedere politic a activităţii Europol, cu accent pe impactul acestor activităţi asupra drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanelor fizice. Evenimentul va prilejui discuţii şi dezbateri importante asupra unor teme de actualitate privind funcţionarea agenţiei UE pentru cooperare în materie de aplicarea legii, Europol.

Reuniunea va fi co-prezidată de deputatul Oana Florea, şefa delegaţiei României la acest grup şi de preşedintele Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne, LIBE, a Parlamentului European, Claude Moraes.

La finalul acestei săptămâni, tot la Palatul Parlamentului, vor mai avea loc două evenimente organizate, de asemenea, sub egida preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene: conferinţa ministerială, care urmăreşte crearea de bune practice, la nivelul UE, în combaterea rezistenţei la antimicrobiene şi reuniunea informală a miniştrilor în domeniul comunicaţiilor şi conferinţa ministerială pe dimensiunea Parteneriatului Estic./rpatulea/ilapadat

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 25 februarie