Premierul Viorica Dancilă i-a invitat la discuţii pe reprezentanţii asociaţiilor de magistraţi şi pe cei ai CSM

Premierul Viorica Dancilă i-a invitat, astăzi, începând cu ora 15:30, la Palatul Victoria, pe reprezentanţii asociaţiilor de magistraţi şi pe cei ai Consiliului Superior al Magistraturii, pentru a discuta despre modificarea legilor justiţiei prin ordonanţă de urgenţă.

Forumul Judecătorilor din România şi alte două asociaţii ale magistraţilor resping, însă, invitaţia premierului, precizând că astfel de discuţii ar fi trebuit să aibă loc înainte de adoptarea Ordonanţei 7, care trebuie abrogată de urgenţă. În acelaşi timp, CSM a transmis că, în această dimineaţă, se va întruni în şedinţă de plen pentru a analiza ce efecte ar putea avea Ordonanţa 7 şi ce demersuri trebuie întreprinse în acest sens.

Magistratii din Capitală şi din mai multe oraşe ale ţării au protestat, vineri, faţă de modificările aduse legilor justiţiei, cerând independenţa sistemului judiciar. Totodată, activitatea mai multor parchete va fi suspendată, în această săptămână, în semn de protest. Şi reprezentanţii societăţii civile au manifestat, aseară, în Bucureşti şi în marile oraşe, împotriva ordonanţei de urgenţă care modifică legile justiţiei./pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 25 februarie