Ceremonie de acordare a Ordinului Palmes Académiques la Reședința Franței

Domnul Alexandru Aldea, doamna Manuela Delia Anghel, doamna Ionela Băluță, doamna Sonia Berbinschi și domnul Janos Torok au fost distinși cu Ordinul Palmes Académiques în grad de Cavaler, de către doamna Michèle Ramis, Ambasadoarea Franței în România, în cadrul unei ceremonii care a avut loc marți, 26 februarie, la Reședința Franței. În cadrul aceleiași ceremonii, doamna Sibila Alexandrescu a fost distinsă cu Ordinul Palmes Académiques în grad de Ofițer.

Doamna Sibila Alexandrescu a fost asistentă a serviciului de cooperare educațională al Institutului Francez din România, timp de 26 de ani,  în care s-a implicat cu dedicare în toate domeniile de activitate, contribuind la promovarea culturii și limbii franceze.

Domnul Alexandru Aldea este Decan al Facultății de Inginerie în Limbi Străine a Universității Tehnice de Construcții din București. Francofil activ, domnul Aldea organizează și animă, în România și în țările vecine, evenimente de natură științifică și francofonă. 

Doamna Manuela Delia Anghel este inspector general pentru limba franceză (și limbi romanice) la Ministerul Educației naționale. Prin activitatea sa, doamna Anghel a contribuit la dezvoltarea instituțiilor de învățământ bilingve din România.

Doamna Ionela Băluță este profesor universitar doctor în sociologie, decan al Facultății de Științe Politice din cadrul Universității din București, fondatoare și directoare a primului centru de cercetare pe tema egalității de șanse din cadrul aceleiași universități.

Doamna Sonia Berbinschi este profesor și cercetător la Universitatea din București, la departamentul de limbă franceză  a Facultății de Limbi și Literaturi străine, care de numeroși ani și-a pus dinamismul și expertiza  în serviciul limbii franceze și al francofoniei.

Domnul Janos Torok, șef de companie francofonă, a lucrat timp de mai mulți ani pentru dinamiza relațiile dintre școala profesională franceză de la Făgăraș de companiile franceze locale, a căror dezvoltare a impulsionat-o.