Casa artelor „Dinu Lipatti” lansează numărul trei al revistei sale, „Prima iubire, muzica”

Primăria Municipiului București prin Casa Artelor „Dinu Lipatti” vă oferă, astăzi, un Mărțișor cultural pregătit de echipa Casei Lipatti cu mult drag: noul număr al revistei noastre, „Prima Iubire, Muzica”!

Este o ediție de colecție, editată în cinstea a două entități universale, doi români de geniu aflați cu mult deasupra timpurilor în care au trăit, schimbând curente culturale și prefațând viitorul – poetul Mihai Eminescu și sculptorul Constantin Brâncuși. Despre poveștile lor de dragoste… muzicale veți afla din acest număr al revistei noastre.

Pentru realizarea acestuia, directorul fondator al Casei Artelor “Dinu Lipatti”, împreună cu o parte din echipa Casei Lipatti, a străbătut, la Târgu Jiu, Calea Eroilor pentru a cuprinde, din nou, în priviri, monumentalitatea celor trei sculpturi brâncușiene – Poarta, Masa, Coloana. Găsiți detalii și fotografii, realizate de Paul Ștefan Buciuta, în paginile revistei.

Gazdele echipei noastre au fost cercetătorul Doru Strâmbulescu, directorul Centrului de Documentare, Cercetare și Promovare “Constantin Brâncuși” și istoricul Adrian Tudor, viceprimarul orașului Târgu Jiu. Le mulțumim pentru interviurile pe care ni le-au acordat și pe care le puteți regăsi în paginile revistei noastre.

Seria de interviuri din acest număr poartă semnăturile jurnalistei Alice Năstase Buciuta și muzicologului Irina Hasnaș și cuprinde gândurile, opiniile și poveștile sopranei Felicia Filip, violoncelistului Adrian Naidin, profesoarei Mihaela Miroiu, criticului literar Alex. Ștefănescu, actorului Adrian Titieni, directorului MNLR Ioan Cristescu, criticului de artă Pavel Șușară, precum și năzuințele unei tinere speranțe a scenei de opera românești, baritonul Alexandru Chiriac, comparat din ce în ce mai des cu marele Nicolae Herlea.

Pentru că a fost lansat într-o lună a iubirii și a magiei, numărul trei al revistei “Prima Iubire, Muzica” vă aduce trei povești cu parfum romantic: Madeleine și Dinu Lipatti, Maria Tănase și Constantin Brâncuși, Veronica Micle și Eminul său iubit.

Pline de semnificație și umor veți regăsi și rubricile semnate de minunații noștri prieteni și colaboratori, criticul de film Irina Margareta Nistor și profesorul Alexandru Mironov.

Noul număr al revistei “Prima Iubire, Muzica” se află, deja, la toate punctele de difuzare a presei, precum și online, pe site-ul paydemic.com.

Vă propun ca, în loc de editorial, să mai citim o dată, împreună, incomparabila Glossă dăruită nouă de Mihai Eminescu. Să mai privim încă o dată, tot împreună, capodoperele lăsate moștenire nouă, la Târgu Jiu, de Constantin Brâncuși. Ele ne vorbesc în fiecare zi, înnobilându-ne, despre noi, despre vremuri, despre toate, despre ei și despre Infinit.” – Alice Barb, directorul fondator al revistei „Prima Iubire, Muzica”.

Vă dorim lectură plăcută și o primăvară plină de iubire și de muzică!